Regressie

Home » Regressie

Regressie- en reïncarnatietherapie

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan het Tasso Instituut. Ik neem daarom hun woorden voor het omschrijven van deze indrukwekkende therapievorm.

Wat is Regressie?

Regressie betekent teruggaan in de tijd. Bij regressietherapie gaan we op zoek naar de oorsprong van een klacht of probleem. Net als kijken naar foto's en beelden van een reis die je hebt gemaakt. Vaak weet je als cliënt zelf niet meer precies waar een probleem, een eigenaardigheid of een vaste overtuiging vandaan komt. Met bepaalde gesprekstechnieken helpt een regressietherapeut je terug te gaan naar de ervaring die ten grondslag ligt aan je huidige klacht.

met Jenneke op reis

Jenneke op reis naar onbekende bestemmingen

Bevrijdende therapie

Regressietherapie gebruikt herbelevingen op een bevrijdende wijze om storende vergeten en onverwerkte ervaringen te verwerken, zodat je van de nawerkende ladingen geen hinder meer ondervindt. Ook storende trekjes zoals lichtgeraaktheid of negatieve overtuigingen als "het is mijn schuld dat alles fout gaat", hebben oorzaken in het verleden en kunnen met regressietherapie  opgelost worden.

Met regressietherapie kun je ook vergeten positieve ervaringen en slapende vermogens opnieuw activeren.   Bij regressietherapie herbeleef je dus vroegere ervaringen, om je te bevrijden van de belemmerende emoties en gedachten die nú voor je problemen zorgen. Hierbij blijf je bij je volledige bewustzijn.

Ondanks dat er vergeten ervaringen of emoties boven kunnen komen in een sessie, ben je je er op hetzelfde moment van bewust dat de ervaring inmiddels voorbij is. Ik begeleid je om inzicht te krijgen in de gevolgen van de ervaring(en) en om die los te laten.

Interview

In een interview vertel ik meer over regressietherapie en de massages die ik uitvoer. Klik op het frame om het interview te bekijken.  

Comments & Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *