VoetReflex+

Home » VoetReflex+

VoetReflex+ in mijn praktijk

In de voeten weerspiegelt het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

Voor mij is VoetReflex+ een welkome aanvulling op de regressie- & reïncarnatietherapie. Vanuit een holistische blik kijk ik naar een totaalbeeld van de klant. Via Voetreflex technieken kan ik energie toevoegen, direct werken op organen en klachten. Voetreflex+ is een fantastisch hulpmiddel om te helpen ontspannen. Voor mij een complementair deel van mijn diensten.

voetreflex

Westerse voetreflex massage

In het westen wordt de voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel is dat de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, een overbelasting van het gewricht kan veroorzaken.

Chinese voetreflex massage

De chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken hun lichaamsbeweging om druk uit te kunnen oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Daarnaast werken ze niet alleen op de reflexzones op de voeten, maar masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

voet2VoetreflexPlus™

De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. In de Voetreflex Plus™ opleiding wordt er vanaf de eerste lesdag in beide systemen opgeleid.

Voorbeeld

Mijn opleiding volg ik bij Total Health. In een korte beursfilm is goed te zien wat Voetreflex+ is.

In een SBS6 programma wordt een indruk gegeven van de opleiding VoetReflex+:

Comments & Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *